::: BERTAUDIO - Professzionális hangtechnika [AKG, BSS DBX, CROWN, JBL, LEXICON, SOUNDCRAFT] HarmanPro csoport :::

BERTAUDIO Harman Group
Amennyiben értesülni szeretnének legfrissebb újdonságokról kattintsanak a regisztráció gombra, majd az űrlapot kitöltve íratkozhatnak fel a hírlevelünkre! A kifutó illetve akciós termékeinkröl érdeklödjenek elérhetöségeinken!

[ Regisztráció ]

Si Performer

JBL Control HST – Új technológia, széles lefedés, kül- és beltérben egyaránt

A 2015-ös amszterdami ISE kiállításon debütált a JBL új installációs hangsugárzója a Control HST. A HST elnevezés egy vadonatúj szabadalmaztatott technológiai megoldásra utal: Hemispherical Soundfield Technology™ ami hozzávetőleges fordításban annyit tesz, mint Félgömb alakú Hangmező Technológia. A kül- és beltérben is egyaránt alkalmazható Control HST extrém széles 180 fokos horizontális lefedéssel rendelkezik, így a fal előnyeit, - melyre rögzítésre kerül -, is kiválóan tudja alkalmazni.

„Az új Control HST nemcsak leküzdi a falra rögzítéskor általában fellépő rendkívül zavaró visszaverődéseket, hanem a működésének szerves részét képezi a mögötte elhelyezkedő felület” – mondta Rick Kamlet a JBL Professional Commercial Sound szenior menedzsere. „ Egyetlen Control HST is képes faltól falig terjedő lefedést biztosítani, mellyel lényegesen lecsökkenthető a lefedéshez szükséges hangsugárzók száma, így költségcsökkentés is elérhető”.A Control HST rendkívül széles körben alkalmazható: üzlethelyiségek, éttermek, oktatási intézmények, szabadidő központok, szállodák, illetve egyéb zenei vagy zenei/utasító alkalmazások. A Control HST IP34-es vízálló minősítésű így kültéren is egyaránt használható.

A Control HST az első hangsugárzó mely a JBL vadonatúj fejlesztésű HST™ technológiáját használja az extrém széles 180 fokos lefedéshez, és használja az elsődleges falat is a visszaverődések csillapítására melyek nagyon sok kényelmetlenséget tudnak okozni, ha falra szerelt sugárzókról van szó. A legtöbb esetben a falra szerelt sugárzó elülső oldala bizonyos távolságra helyezkedik el a faltól. A kilépő mély-, és mélyközép frekvenciás hangok természetüknél fogva körbeveszik a hangsugárzót, így hátsó irányba is terjednek, ahol visszaverődnek a falról, és összemosódnak az eredeti hanggal. A visszaverődő hullámok némelyike fázisba, számos közülük pedig ellenfázisba kerül a hangszóróból eredetileg kilépő hullámokkal, így felerősödéseket vagy kioltásokat okoznak a frekvencia átvitelben.

A fal felé irányított mélyhangszóróval, a két, osztott irányba néző magas sugárzóval, a kerettel, mely a tökéletes távolságra tartja el a sugárzót a faltól, és a kúp alakú dobozzal a HST megfelelő hangteret és szórást biztosít, és lényegesen csökkenti az következetlenségeket, laposabb frekvencia átviteli görbét, és még karakteresebb hangot biztosítva az egész teremben.A 13 cm-es mélyhangszóró CMMD anyagból (Ceramic Metal Matrix Diaphragm) készült, mely egy külső kerámia felületet kapcsol egy belső alumínium maghoz, így egy rendkívül merev és strapabíró membrán jön létre, amely letisztult és részletes hangzással rendelkezik. Ráadásul a CMMD anyag ellenáll a párának is. A hangfal dupla 1” méretű magas sugárzói neodímium mágnessel vannak ellátva, poliuretán borítással, és ferrofluid hűtéssel. A Control HST akár 100 Watt kimeneti teljesítményre is képes, 4 pólusú Phoenix/Euroblock típusú csatlakozóval köthető össze az erősítővel. Lehetőség van a jel párhuzamos továbbfűzésére is a hangfalon keresztül egy másik sugárzóba. Ezenfelül a Control HST-ben megtalálható egy állítható teljesítményű 70V/100V-os transzformátor is, konstans vonalfeszültséggel működő rendszerkonfigurációhoz.

Méretei: 362 mm magas, 256mm széles, 184mm mély beleértve a porbevonatú, rendkívül strapabíró és időjárásálló U alakú tartókeretet is. A HST-t 6 db M6-os függesztési ponttal is elláták. A hangsugárzót azonban ajánlott a gyári fali tartó kerettel telepíteni, a megfelelőfaltól mért távolság, és a tökéletes akusztikus teljesítmény érdekében. Sarokba vagy tartórúdra egyáltalán nem javasolt elhelyezni. A Control HST doboza teljesen zárt, üveggyapottal megerősített ABS ház, melyhez a festett, szintén időjárás-álló alumínium rács illeszkedik.

A Control HST elérhető fekete és fehér színben is.

Elérhetőség: várhatóan 2015. április.

További képek és részletes specifikációk a gyári weboldalon:

http://www.jblpro.com/www/products/installed-sound/control-hst
[ Vissza a nyitóoldalra... ]     Prioritás:

Facebook

HPro Full Line


Soundcraft Ui24R

Martin THRILL

Soundcraft Si Impact

Soundcraft Ui

JBL Commercial

Si Expression

Si Performer

JBL 3 SERIES

JBL STX800

JBL PRX400

Soundcraft Vi1

Soundcraft Si Compact

TOF Díjak

Soundcraft FX

partner program

HPro ProjektRégebbi hírek:
Bertaudio© 2015. :: Minden jog fenntartva!
Elérhetöségek: H-6000, Kecskemét, Nyíl utca 23.
bertaudio@bertaudio.hu Tel: 06/76/500-600

bertaudio.hu
Document